lv
en
“PITSOP” arhitektūras vīzija

“PITSOP” arhitektūras vīzija

“Pitstop” ir Azerbaidžānas ceļu infrastruktūras projekts, kura ietvaros tiks izvietoti 40 apstāšanās punkti, kuros iespējams atpūsties, paēst un iegūt tūrisma informāciju. Šādi paviljoni izvietoti uz četrām noslogotākajām automaģistrālēm Azerbaidžānā, kuras ved uz Gruziju, Krieviju, Irānu kā arī tūristu apmeklēto atpūtas vietu Gabala Azerbaidžānas Ziemeļos.

Šis ir pirmais šāda veida projekts valsts infrastruktūras attīstībā. Tā mērķis ir uzlabot pārvietošanās kvalitāti starp pilsētām, kā arī piesaistīt tūristus no kaimiņvalstīm.

Auto sportā Pit Stop nodrošina automašīnu ar visu nepieciešamo, lai tā pēc iespējas veiksmīgāk sasniegtu finišu. Šajā projektā galvenais akcents ir cilvēks – ceļotājs, viņa komforts pārvietojoties pa Azerbaidžānu.

Katrs “Pitstop” veidots kā paviljonu kopums, kas sastāv no funkcionāli atšķirīgiem moduļiem. “Pitstop” moduļus paredzēts kombinēt trīs dažādās komplektācijās – min/mid/max. Paviljons pilnā komplektācijā jeb MAX versija ietver – informācijas centru, veikalu, kafejnīcu, virtuvi, atpūtas vietu un labierīcības. MID – tirdzniecības vietas un nojumes apvienojumu un labierīcības, savukārt MIN – nojumes kopumu un labierīcību bloku.
Lai uzsvērtu dažādo funkciju kopumu, katrs no moduļiem ir ar savu izteiktu formu un apdari. Funkcionālo modeļu mūsdienīgā un vienkāršā arhitektūras forma ļauj tos savstarpēji ērti kombinēt dažādās variācijās.

Konsultējoties ar vietējām pašvaldībām un rūpīgi izvērtējot autoceļu noslodzi, jau esošo infrastruktūras, tirdzniecības objektu un tūrisma punktu atrašanās vietas, izveidota “Pitstop” atrašanās vietu karte un noteikti atbilstošākie paviljonu tipi konkrētajām lokācijām. Tie viens no otra izvietoti ar 25 km lielu intervālu.

Ņemot vērā Pitstopu dažādās atrašanās vietas, paviljonu arhitektūra veidota ciešā mijiedarbībā ar apkārtējo ainavu, ievērojot kvalitatīvas un ilgtspējīgas arhitektūras principus. Funkcionalitāte un ērta lietojamība ir projekta prioritāte.

Arhitektūras projektu izstrādā Cobalt/Annvil sadarbībā ar arhitektu Gariju Beitu (Gary Bates) no arhitektūras biroju “Space Group”. Ainavu arhitektūras projekts izstrādāts sadarbojoties ar Matteo Poli no AOUMM.

Šobrīd ir uzsākta projekta realizācija, to 1.kārtu plānots īstenot 2020.gadā.

Sāc sadarbību šeit

Sazinies ar mums